Spring til indhold

Huse

Huse med potentiale

Formål med ”Huse med potentiale”

Bedst mod West ønsker at der generelt er gode boliger i området og at det er et pænt og positivt bybillede, der møder både indbyggerne og de gæster, der kører igennem byerne. Formålet med gruppen er derfor at arbejde med forskønnelse og vedligeholdelse samt med arbejde med at der er gode og mindre boliger til dem, der ønsker at blive i området samt at flytte herud.

 

Referat fra arbejdsgruppedagen:

De huse der er nedbrydningsklare de er revet ned nu – med få undtagelser. Dem der ikke er revet ned skal vi nok prøve at prikke på skulderen.

Der skal noget professionelt materiale til at få nogle til at flytte herud. Økonomi kunne være med banker og ejendomsmæglere.

Noget med hvor meget man flytter sig på en time herfra.

Der er masser af skøn natur og under 45 min. til stort set alt.

Den grønne bande: Når der er huse til salg, kunne der laves et korps af frivillige som vil hjælpe med at holde det salgsklart. Det kunne være frivillige som vil hjælpe med at få styr på det værste – evt. efter råd fra ejendomsmægler. Det kunne være at der så blev betalt (et symbolsk beløb) ved salg. Formålet med det er at ”vedligeholde” bybilledet. Der er også en tendens til at det smitter – hvis der bliver holdt pænt. Lyne har nogle bypedeller.

Det kunne også være nogle gamle huse som bliver sat i stand. Det kunne være lokalbefolkningen der ejer det. For at holde på dem der bor her som gerne vil have en mindre bolig.