Spring til indhold

KFUM-spejderne – Hemmet – Sdr.Vium – Bork og Lyne

Hvor ”bor” vi?
Vi holder til i spejderhytten på Bjerregårdsvej 2A, Sdr.Vium – 6893 Hemmet, her råder vi over et skønt naturområde, en dejlig træhytte, to shelters samt Kløvermarken, som ligger på den anden side af Bjerregårdsvej. Der har været spejderarbejde i Sdr.Vium de sidste godt 50 år. De sidste ti år har gruppen haft spejdere fra hele den sydvestlige del af kommunen.

Hvorfor spejder?
Spejderne vil gerne være med til at biddrage til børnenes og de unges selvstændighed, medansvar, demokratisk livsholdning og forståelse for andre mennesker.
Som spejder indgår man aktivt i fællesskabet og er dermed til at biddrage til et godt sammenhold. Børn og unge deltager i aktiviteter, der giver udfordringer og oplevelser i naturen og samfundet, der styrker dem til at indgå i samarbejde med spejdervennerne, men også giver dem kompetencer de kan bruge resten af livet.
Spejderloven:
”En spejder

  • lytter til Guds ord
  • er hjælpsom
  • respekterer andre
  • værner naturen
  • er til at stole på
  • tager medansvar
  • finder sin egen mening.”

Som spejder skal man føle sig stolt over at blive anerkendt og kunne gøre en forskel for andre. at tage ansvar for en bedre verden.

Gruppen er inddelt således:
Grupperådet består af en gruppeleder og 6 forældrevalgte, deres opgaver består i at sørge for kontakt til andre grupper i området, praktiske ting omkring hytten, økonomien og organisere arrangementer bl.a. Avisindsamlingen.
Forældre. Som spejderforældre forventer vi at- man biddrage til spejderarbejdet bl.a. ved avisindsamlingen, oprydning ved musikfestival i Bork, kage, mad og kørsel ved lejre/ture.
Ledere I vores gruppe er alle vores ledere frivillige og ulønnede. Vi er ikke-parti-politisk og byder alle velkomne uanset oprindelse, sociale vilkår eller religion. Lederne er tilknyttet de forskellige enheder.
Enhederne i troppen. Spejderne er delt efter klassetrin.
Bævere. 0. – 1.kl. Man lærer at være i naturen, man øver sig i at være spejder og være en god spejderven og klare sig selv.
Ulve. 2. – 3. kl – Man lærer at bruge dolk og økse, tænde bål, førstehjælp, aktiviteter i naturen, gåtur med kortlæsning, pionering – knob.
Junior. 4.kl. Arbejder mere selvstændig med de nogle af de samme aktiviteter som ulvene
Spejder. 5.kl. og op – er der mange store spejdere kan de deles yderligere efter klassetrin.
Her er man med til at planlægge flere af egne møder og ture, lærer at bruge GPS, kan overnatte selv i hytten, laver eget mad over bål, tager ansvar i forhold til hele gruppen ved f.eks. at være patruljeleder og assistent. Man bliver endnu bedre til det man synes er svært.

Mødetidspunkt: I 201-2020 ligger spejdermøderne for alle enheder hver onsdag fra kl. 17.15 – 18.45 for bævere, ulve og juniorer og 1845 til 2030 for spejderne.

Der bliver uddelt program 3-4 gange i året.
En spejdersæson løber et år fra august til juni, man kan efter aftale være med i en periode, men så vil vi meget gerne vide det. Man kan altid prøve at være med til spejder 3-4 gange inden man bestemmer sig for om man vil fortsætte, derefter betaler man kontingent. Spejderne får en tilmeldingsseddel med hjem så man kan melde sig ind i gruppen. Vi vil gerne vide, hvis man af den ene eller anden grund vælger at stoppe eller holde pause fra spejderarbejdet, da gruppen betaler til hovedorganisationen for alle aktive medlemmer. Vi opfordrer til at man deltager i spejdermøderne så tit som muligt, da det er den måde man får mest ud af det og bliver en del af fællesskabet.

Kontingent? Det koster i 2018/19 kun 600kr for et helt år, man modtager efter opstarten en tilmeldingsseddel med kontonummer. Betalingen falder i to rater.

Kan man være for gammel til at være spejder?
Nej alle kan prøve at være med, man kan også blive en dygtig spejder selvom man først begynder i f.eks. 7.kl. Er man ældre kan man blive rover eller leder.

Praktisk info
Bæverne 0. -1. klasse afleveres og hentes altid i gården, med mindre der er andet meldt ud.
Vi er mest ude, så tøj altid efter vejret. Tag refleksvest og lys med, når det er efterår og vinter.
Spejderture og lejre, der kommer særskilte invitationer ud til de forskellige arrangementer.

Præsentation:
Grupperådets medlemmer: Mette Scheby, Betina Falck, Britt Hillmann, Christina Truelsen, Kristian Clasen, Jacob Truelsen og Henning Callesen
Ledere:
Tilknyttet bæverne: Bettina Lauridsen, Inge Nielsen og Susanne Nilsson
Tilknyttet ulve/ junior: Jakob Trelborg, Martin Larsen, Aage Ottesen, Mathias Jespersen og Henrik Nielsen
Tilknyttet spejderne: Lisbeth Danielsen, Aage Ottesen og Vagn Christiansen.
https://spejdernet.dk/